Σήμερα στη κοινωνία μας βλέπουμε να υπάρχουν διάφορες σχολές, ώστε οι άνθρωποι σύμφωνα με τις επιθυμίες, τις δυνατότητες και ικανότητες που έχουν, να επιλέγουν κάποια σχολή ώστε να μαθητεύσουν, να διδαχθούν, να μάθουν, να αποκτήσουν γνώσεις και στο τέλος ένα πτυχίο που βεβαιώνει και πιστοποιεί την ικανότητα, να ασκήσουν ένα συγκεκριμένο επάγγελμα π.χ γιατρός, μηχανικός, υδραυλικός, ηλεκτρολόγος κ λ π.
Όπως λοιπόν ,για να χαρακτηριστεί κάποιος γιατρός, απαιτείται η έγκυρη μάθηση και απόκτηση γνώσεων της εγκεκριμένης ιατρικής επιστήμης, έτσι και ο Λόγος του Θεού μας φανερώνει, ότι ένας άνθρωπος για να ονομάζεται Χριστιανός απαιτείται ο καιρός, ο χρόνος της μαθήτευσης. (πραξ.11-26).
Δεν είναι δυνατόν, άνθρωπος που δεν θέλει, δεν έχει διδαχθεί και δεν έχει ενδιαφερθεί να μάθει, περί του προσώπου του Ιησού Χριστού, της διδασκαλίας Του και του θελήματός Του, να αποκαλείται Χριστιανός.
Ο Λόγος του Θεού μας λέγει (πραξ.11-22) ότι αυτοί που μαθήτευσαν στα περί του Ιησού Χριστού ονομάστηκαν Χριστιανοί.
Τι σημαίνει να μαθητεύσω και να διδαχθώ περί του Ιησού Χριστού;
Σημαίνει, να γνωρίσω, να μάθω από τις Άγιες Γραφές ποιος ήταν ο Χριστός και γιατί έγινε άνθρωπος. Και αφού έγινε άνθρωπος και ήλθε στη γη, τι δίδαξε στον άνθρωπο και τι ζήτησε από αυτόν. Και τέλος ποιά η ωφέλεια στον άνθρωπο από τον ερχομό Του και τον θάνατό Του.
Με λίγα λόγια ,ο Χριστός έγινε άνθρωπος και ομοιώθηκε με εμάς και έλαβε δούλου μορφή (φιλιππησ.2/6-11) και πήρε σάρκα και οστά (εβρ.2/14-15) για να μη χαθεί στην αιώνια απώλεια κανένας άνθρωπος (Ιωανν.3-16).
Ήταν ο μοναδικός τρόπος για να σώσει ο Θεός τον ξεπεσμένο από την αμαρτία άνθρωπο και να τον φέρει και πάλι κοντά του.
Δεν μπορούσε και δεν μπορεί ο άνθρωπος από τα καλά του έργα να δικαιωθεί και να αθωωθεί, μπροστά στον Άγιο Θεό (Ρωμ.3/20-10/3).
Για τον λόγο αυτό ο Χριστός δέχτηκε να θυσιαστεί, αναμάρτητος ων, για τις δικές μας αμαρτίες και να δικαιώνεται ο άνθρωπος πλέον δια της θυσίας του Χριστού και να εμφανίζεται ενώπιον του Θεού, χωρίς καμία αμαρτία.
Αυτό λοιπόν που μας συστήνει με την διδασκαλία του ο Χριστός, είναι να αναγεννηθούμε και μετανοώντας συνεχώς για κάθε παράβαση η παρακοή του Λόγου Του -ψέμμα, δόλος, υποκρισία, πονηρία, αλαζωνία, μίσος, κακία, φθόνο, θυμός κ.α. -να πηγαίνουμε προσευχόμενοι στον Θεό, δια της θυσίας του Χριστού, για να ζητούμε το έλεός Του και την συγχώρεσή Του.
Ο Χριστιανός πέφτει αλλά μετανιώνει και αγωνίζεται συνέχεια, με την βοήθεια Εκείνου να διορθώσει τον τρόπο ζωής του, σύμφωνα με το θέλημά Του.
Ας μαθητεύομε λοιπόν τον Λόγο του Θεού, μαθαίνοντας τι είναι το καλό και ας το εφαρμόζουμε στη ζωή μας ,για να μας εγκρίνει ο Πατέρας μας ,και να μη είμαστε μόνο κατά το όνομα Χριστιανοί (Ματθ.28-19).

Πρόσφατα media

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player
Σύνδεση