• Η ιστορία της εκκλησίας του Βόλου

Το έργο της Πεντηκοστής στο Βόλο άρχισε περίπου στα μέσα της δεκαετίας του 60. Μια απλή γυναίκα από την περιοχή του Βόλου ενώ βρισκόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας για ένα πρόβλημα υγείας που είχε, ευαγγελίστηκε από μια αδερφή νοσοκόμα, μέλος της Ελευθέρας Αποστολικής Εκκλησίας Πεντηκοστής (Ε.Α.Ε.Π) Αθηνών. Στη συνέχεια όταν επέστρεψε στο Βόλο άρχισε να διαβάζει την Αγία Γραφή, να προσεύχεται και να ζητά από τον Κύριο Ιησού Χριστό να την σώσει. Ο Κύριος μετά από λίγο καιρό απάντησε στις προσευχές της, την επισκέφτηκε με δύναμη, ενώ προσευχόταν, και την αναγέννησε. Λίγο καιρό αργότερα ενώ βρισκόταν πάλι στην Αθήνα βαπτίστηκε στο νερό και σε μια συμπροσευχή έλαβε από τον Κύριο το Άγιο Πνεύμα. Έτσι μπήκε το πρώτο λιθαράκι στην περιοχή του Βόλου.

Μετά από λίγο καιρό ο Κύριος έσωσε την κόρη της, η οποία αργότερα παντρεύτηκε με ένα νέο πιστό, έσωσε επίσης και μια γειτόνισσα. Έτσι δημιουργήθηκε ο πρώτος πυρήνας της Πεντηκοστής στο Βόλο. Το μικρό αυτό ποίμνιο ο Κύριος το προστάτεψε το στήριξε και το αύξησε πνευματικά και ποσοτικά.

Από τα μέσα του 1982 μέχρι και τα μέσα του 1983 ο Κύριος έσωσε ακόμη 9 άτομα στην περιοχή. Όλοι τους απλοί άνθρωποι, διαφόρων επαγγελμάτων και μόρφωσης, οι οποίοι έψαχναν να βρουν την αλήθεια, να γνωρίσουν το Θεό, να γνωρίσουν το Σωτήρα τους. Αφού βαπτίστηκαν στο νερό, κατά το Λόγο του Θεού ‘’Ο πιστεύσας και βαπτισθείς σωθήσεται’’ Μάρκος 16:16 έλαβαν από τον Κύριο και το Άγιο Πνεύμα σε διαφορετική χρονική περίοδο ο καθένας. Με αυτούς τους 13 το Σεπτέμβριο του 1983 συγκροτήθηκε η πρώτη αδελφότητα στο Βόλο, με τη επωνυμία ‘’ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ’’ και εγκαταστάθηκαν σε μια μικρή αίθουσα στην οδό Σκενδεράνη. Οι επεμβάσεις του Κυρίου συνεχίστηκαν σώζοντας και άλλους με αποτέλεσμα η μικρή αίθουσα να μην τους χωράει πλέον και έτσι το 1985 η αδελφότητα μετεγκατεστάθηκε σε νέα μεγαλύτερη αίθουσα στην οδό Π. Μελά.

Η πορεία της αδελφότητας στην αρχή ήταν πολύ δύσκολη. Η τοπική κοινωνία τους αντιμετώπιζε με δυσπιστία και μερικές φορές με εχθρότητα και φανατισμό, και τούτο διότι οι αδελφοί κήρυτταν την ανάγκη επιστροφής του ανθρώπου στην αποστολική απλότητα και την απομάκρυνση του από νεκρές τυπολατρίες και θρησκευτικούς φανατισμούς. Ο Κύριος όμως πάντοτε τους ενίσχυε και τους έδινε κουράγιο να συνεχίσουν τον καλό αγώνα της πίστεως. Το 1988 λόγο αλλαγής ιδιοκτησίας της αίθουσας η αδελφότητα μετεγκατεστάθηκε στην οδό Κουταρέλια, όπου παραμένει μέχρι σήμερα.

Το 1992 η αδελφότητα κατέθεσε αίτηση στην πολιτεία για χορήγηση αδείας Ευκτήριου Οίκου. Τελικά η άδεια χορηγήθηκε το 1997 μετά από δικαστικούς αγώνες και τούτο διότι αντιστέκονταν θρησκευτικοί παράγοντες της περιοχής. Στην Ελευθέρα Αποστολική Εκκλησία Πεντηκοστής Βόλου μπορούν τώρα οι πιστοί να εκκλησιάζονται και να τελούν Θεία κοινωνία, Γάμους, Βαπτίσεις, Κηδείες κ.τ.λ. Μέχρι σήμερα η Ε.Α.Ε.Π. Βόλου (με τις δυνάμεις που διαθέτει) δεν σταμάτησε το πνευματικό και κοινωνικό της έργο (ευαγγελισμό της περιοχής, επισκέψεις σε φυλακές, ΟΚΑΝΑ κ.τ.λ.) συστήνοντας πάντοτε το πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού ως μοναδικό Μεσίτη και Σωτήρα του Ανθρώπου.

Ευχαριστούμε το Θεό για τη σωτηρία και την αιώνια ζωή που μας χάρισε. Τον ευχαριστούμε για την άπειρη Του αγάπη με την οποία μας περιβάλει καθώς και για όλους τους πιστούς που πρόσθεσε και προσθέτει στην εκκλησία.

 

  • Κήρυγμα Ευαγγελίου ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή: Απόγευμα 20:00 - 21:00

Κυριακή: Πρωί 11:00 - 12:00

 

Διεύθυνση: Κουταρέλια 57 & 28ης Οκτωβρίου 1ος Όροφος (πρώην εφορία)

Τηλέφωνο: 2421039920

From Address:
Powered by Phoca Maps
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση