Μεγάλη χαρά νοιώθουμε όταν ξαφνικά μας επισκέπτονται πρόσωπα αγαπητά, πρόσωπα που τα γνωρίζουμε, πρόσωπα φιλικά προσκείμενα, πρόσωπα με τα οποία συνδεόμαστε με δεσμούς αγάπης.

Εξ αιτίας αυτής της χαράς ανοίγουμε τα σπίτια μας, τις καρδιές μας ώστε να αναπαυτούν να ευφρανθούν να νοιώσουν ευχάριστα προσφέροντας τις υπηρεσίες μας και τα αγαθά μας.

Δίνουμε τον καλλίτερο εαυτό μας και αυτό από την αγάπη που αισθανόμαστε, χωρίς να περιμένουμε καμία αναγνώριση η ανταπόδοση.

Με πολύ ανώτερη και βαθύτερη από αυτή αγάπη, μας αγάπησε ο Θεός και μάλιστα όταν εμείς δεν τον αγαπούσαμε (Ρωμ. ε’ 8-10). Χωρίς καμία ιδιοτέλεια, την αγάπη του αυτή μας την γνωστοποίησε στέλνοντας τον Χριστό από τον Ουρανό στη Γη (Ιωαν. γ’ 16-17). Τον έστειλε για να μη απωλεσθούμε για να μη υποστούμε την τελική κρίση του Θεού.

Ήλθε ανάμεσα στους ανθρώπους, άνθρωπος Χριστός Ιησούς (Ιωαν. α’ 14) έλαβε σάρκα και οστά, έγινε όμοιος με εμάς, ο Θεός έγινε άνθρωπος για να πλησιάσει τον άνθρωπο και ο άνθρωπος να γνωρίσει τον αληθινό Θεό και την ζωή την αιώνια (Ιωαν. Α ε’ 20).

Όμως οι άνθρωποι δεν Τον δέχτηκαν (Ιωαν. α’ 11). Εκείνος όμως ταπεινά δέχτηκε να γεννηθεί σε μία φάτνη, φτωχικά έτσι απλά (Λουκ. β’ 7). Και ο Θεός υψώνει τους ταπεινούς συστήνοντας αυτούς (Λουκ. β’ 9-14).

Οι πρώτοι λοιπόν που καλωσόρισαν τον άνθρωπο Ιησού Χριστό, τον ενσαρκωθέντα Λόγο του Θεού ήταν οι ποιμένες (Λουκ. β’ 16-18).

Ο Θεός και σήμερα συστήνει στους ανθρώπους μέσα από την Καινή Διαθήκη το ταπεινό αυτό πρόσωπο, τον Υιό Του τον Μονογενή τον Ιησού Χριστό.

Μας Τον συστήνει για να Τον υποδεχτούμε να Τον καλωσορίσουμε, να γνωρίσουμε την αγάπη Του, να μάθουμε τον σκοπό της επίσκεψής Του (Ιωαν. Α γ’ 8)(Εβρ. β’ 14-15), να Τον υπηρετήσουμε να Του δώσουμε την καρδιά μας ώστε να γεννηθεί και να κατοικήσει εντός μας η Ζωή (Ιωαν. Α ε’ 12) .

Ο Χριστός είναι η Ζωή, η αληθινή Ζωή, η πραγματική Ζωή, η Αιώνια Ζωή.

Ας μη σταθούμε αδιάφοροι στο κάλεσμα του Θεού στη σύσταση Αυτού του Ιησού Χριστού.

Σε λίγες ημέρες και πάλι οι Χριστιανοί θα φέρουμε στη μνήμη μας την ημέρα εκείνη την μοναδική στην ανθρωπότητα που ο Θεός επισκέφθηκε τους ανθρώπους -ανατολή εξ ύψους (Λουκ. α’ 78)- επειδή μας σπλαχνίστηκε επειδή μας αγάπησε επειδή θέλησε να μας ελευθερώσει από την δουλεία της αμαρτίας και του διαβόλου και να μας φέρει στην δόξα του Υιού Του συγχωρώντας τις αμαρτίες μας όταν εμείς μετανοούμε και δεχτούμε την μοναδική θυσία του Ιησού Χριστού που θυσιάστηκε -αναμάρτητος ων- για τις δικές μας αμαρτίες.

Ας μην είμαστε κατ’ όνομα Χριστιανοί αλλά ας γίνουμε ενσυνείδητοι. Και αν δεν έχουμε δεχτεί τον Χριστό μέσα στην καρδιά μας και δεν έχει αλλάξει ακόμη η ζωή μας αλλά ζούμε μέσα στην αμαρτία μη μπορώντας να ελευθερωθούμε, ας δεχθούμε την αγάπη της αλήθειας (Θεσ. Β β’ 10) ας Τον καλωσορίσουμε σήμερα.

Ας καλωσορίσουμε την Ζωή στη ζωή μας.

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση