¨Εάν ο Θεός είναι υπέρ ημών,τις θέλει είσθαι καθ ημών;¨(Ρωμ.η 31).Ενα ερώτημα μας κάνει ο απ. Παύλος. Ποιος μπορεί να σταθεί ενάντια σε έναν άνθρωπο η σε έναν λαό τον οποίο υπερασπίζεται ο ίδιος ο Θεός, και να υπερισχύσει; (Ησαιας.μ 15) Η τι είναι αυτό που μπορεί να καταβάλλει έναν άνθρωπο που αγαπάει τον Θεό και αγαπάται υπό του Θεού;

Καμία δύναμη δεν είναι ικανή να αντιταχθεί και να σταθεί ενώπιον του Θεού.

Ο άνθρωπος λοιπόν που καταφεύγει στον Θεό βρίσκεται σε πλήρη ασφάλεια. Φεύγουν οι φόβοι και οι ανησυχίες μέσα από την καρδιά του γιατί είναι εμπιστευμένος σ' Αυτόν. Γνωρίζει πως μέσα στο διάβα της ζωής του και αν αναγκαστεί να περάσει από δυσκολίες και να ζήσει δυσάρεστα γεγονότα,ο Θεός είναι μαζί του.(Ησαΐας μγ' 2). Δεν θα τον αφήσει ούτε θα τον εγκαταλείψει γιατί τον αγαπάει.

Μη φοβάσαι είπε στον Αβραάμ και το λέει και σ' εμάς σήμερα ο Θεός.Εγώ είμαι ο υπερασπιστής σου (Γεν. ιε' 1). Ας μη ξεχνάμε την δυσάρεστη εμπειρία που είχαν τα τρία εκείνα παιδιά στην Βαβυλώνα τα οποία αρνήθηκαν να προσκυνήσουν την εικόνα τη χρυσή που είχε στήσει ο βασιλιάς Ναβουχοδονόσορ, επειδή αγαπούσαν τον αληθινό Θεό. Βρέθηκαν δεμένοι μέσα σε μία κάμινο πυρός επταπλασίως κεκαυμένη. Όμως ούτε τρίχα από το κεφάλι τους δεν κάηκε ούτε οσμή πυρός πέρασε από πάνω τους γιατί η δύναμη της φωτιάς δεν ίσχυσε (Παρ.λ' 16)(Δαν.γ' 27). Γιατί υπερασπιστής τους ήταν ο Θεός (Δαν. γ' 25).

Ο Λόγος του Θεού μας βεβαιώνει πως το πυρ του Κυρίου είναι εν Σιών και η κάμινος Αυτού εν Ιερουσαλήμ (Ησαΐας λα 9). Ανάμεσα στον λαό Του, μέσα στην εκκλησία Του εκεί κατοικεί ο Θεός. Ο άνθρωπος που περπατάει στον δρόμο της δικαιοσύνης του Θεού και δικαιώνεται δια της θυσίας του Ιησού Χριστού και όχι με τα δικά του έργα είναι αυτός που μπορεί να κατοικήσει μετά του κατατρώγοντος πυρός και μετά των αιωνίων καύσεων (Ησαΐας λγ' 14-18).

Δεν φοβάται την οργή του Θεού γιατί δεν υπάρχει οργή για αυτούς που πιστεύουν στον Ιησού Χριστό (Ιωαν. γ' 36), δεν φοβάται την τιμωρία γιατί δεν υπάρχει τιμωρία. Τιμωρήθηκε ο Χριστός επάνω στον σταυρό του Γολγοθά (Ησαΐας νγ 4-5). Ο Χριστός με την μοναδική του θυσία μας ειρήνευσε με τον Πατέρα Θεό. Κατήργησε την έχθρα που υπήρχε εξ αιτίας των αμαρτιών μας. Μας έκανε πλησίον Του. Μας άνοιξε την είσοδο για να εισερχόμαστε στην παρουσία του Θεού (Εφεσ.β 11-20). Μας υπερασπίστηκε και μας υπερασπίζεται καθημερινά σαν μεσίτης (Τιμ.Α β 5-6). Είναι ο ιλασμός των αμαρτιών μας (Ιωαν.Α β 1-2).

Έρχεται ο Αιώνιος Θεός, ο Ζωντανός Θεός και σήμερα να κατοικήσει μαζί με τον άνθρωπο, μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο, εφ όσον ο άνθρωπος αγαπήσει τον Χριστό φυλάσσοντας τον Λόγο Του. Γίνεται ο άνθρωπος κατοικητήριο του Θεού και καθημερινώς γεύεται και ζει την αγάπη του Θεού (Ιων. ιδ 23). Αυτή την αγάπη που θα εξακολουθεί να απολαμβάνει αιώνια στην παρουσία Του, γιατί ο Θεός είναι αγάπη.

Ας φύγει λοιπόν κάθε είδος φόβου και κάθε ταραχή μέσα από την καρδιά μας και ας πιστεύουμε στα Λόγια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού που είναι πιστά και αληθινά.

Ο Χριστός μας λέγει ότι ετοιμάζει τόπο για εμάς στην οικία του Πατρός Του (Ιωαν. ιδ 1-3), με σκοπό να έλθει και πάλι εδώ στη γη για να μας παραλάβει εκεί όπου είναι Αυτός. Ας ετοιμαζόμαστε αφήνοντας Αυτόν δια του Λόγου Του και δια του Αγίου Πνεύματος να καθαρίζει τις καρδιές μας γιατί οι καθαροί την καρδιά είναι αυτοί που θα δούν τον Θεό (Ματθ. ε' 8).

Η αμαρτία δεν έχει πλέον εξουσία,δεν έχει την δύναμη να μας κυριεύσει. Η χάρις του Θεού που μας δόθηκε δια της θυσίας του Ιησού Χριστού ας κυριαρχεί στη ζωή μας.

Ας μένουμε πάντοτε κάτω από την υπεράσπιση Εκείνου.

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 100 20140504
selidodiktes 035 20140504
selidodiktes 016 20140504
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση