Και σήμερα πολλοί είναι οι πολέμιοι, οι αντίπαλοι, οι ενάντιοιΝτυμένοι την δική τους πανοπλία την πανοπλία της πονηριάς, της κακίας, της αδικίας, στήνουν τις παγίδες τουςόλοι ετοιμάζονταικαιροφυλακτούν για να επιτεθούν την κατάλληλη στιγμήΟπλισμένοι περιμένουν υπομονετικάΠεριμένουν την ευκαιρίαελέγχουν για αδύνατα σημεία ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους και τελικά να νικήσουνΜε ύπουλες μεθόδους με διεστραμμένες τεχνικές και με παράνομες τακτικέςεπιχειρούνΣτόχος να αιχμαλωτίσουν να καταθλίψουν να κυριεύσουν την ψυχή του δικαίου.

Αυτές τις εντολές και οδηγίες έχουν πάρει από τον αρχηγό τους από αυτόν που τους διοικείΝα σαλέψουν να κλονίσουν να μετατοπίσουν τον άνθρωπο που κατοικεί στο περιβάλλον του Θεού που ζει με αγιασμό με καθαρότητα.

Ο απόστολος Παύλος γνωρίζοντας την τακτική του εχθρού και τις μεθόδους του ανησυχεί και αγωνιά για τους αδερφούς στην Θεσσαλονίκη που υποφέρουν θλίψεις (ΘεσσΑ γ' 1-5). Για τον λόγο αυτόν και τους προτρέπει να αναλάβουν την την δική τους πανοπλίατην πανοπλία του Θεούφεσς' 10-18) και να μάθουν να χρησιμοποιούν την ασπίδα της πίστεως για να σταθούν απέναντι στον εχθρό αλώβητοιασάλευτοιΓια να μη χάσουν αυτά που είχαν εργαστεί και για τα οποία είχαν κοπιάσει (ΙωανΒ 8). Να μη χάσουν την ειρήνη την χαρά να μη διαταραχθεί η σχέση τους με τον Χριστό.

Γνωρίζουν οι άνθρωποι του Θεού ότι οι θλίψεις θα είναι πολλέςραξ.ιδ 22) στη ζωή αυτή στο περιβάλλον αυτό μέσα στο οποίο ζούνε γιατί ο Θεός τους έχει πληροφορήσει με τον Λόγο Του ότι όλος ο κόσμος αυτός ζει, κινείται, ενεργεί, υπάρχει, μέσα σε ένα περιβάλλον πονηριάς και κακίας (ΙωανΑ ε 19). Τα έργα τους όλα είναι πονηρά (Ιωανγ' 19) άνομα και άδικαΑυτός είναι και ο λόγος που δεν δέχτηκαν τον Χριστό και την διδασκαλία Του αλλά στάθηκαν ενάντιοι και εχθρικοί (Ιωανη' 34-38). Τον πολέμησαν και Τον πολεμούνΗ καρδιά τους ήταν και είναι γεμάτη με μίσοςΓιατί όμωςΓιατί φανέρωνε την πονηριά τους και την αδικία τουςΓιατί φανέρωνε την αλήθεια (Ιωανιε' 18-21).

Έτσι ο Χριστός πολεμούσε τους εχθρούς τουΠάντα με την αλήθεια και κανείς δεν μπόρεσε να Τον νικήσειΌταν ο διάβολος πήγε να Τον πειράξει για να τον κλονίσει ο Χριστός χρησιμοποίησε την αλήθειατον Λόγο του Θεού και έμεινε ακλόνητος αμετακίνητος Νικητής (Ματθ.δ 1-11).

Ο Λόγος του Θεού φανερώνει στον άνθρωπο τις τεχνικές και μεθόδους του διαβόλουγια να μπορεί να διακρίνει τα διαφέροντα και να μάθει τον πόλεμο τον πνευματικό ώστε να παίρνει καθημερινά νίκες και να θριαμβεύει επάνω στο κακό στην πλάνη στο ψέμαΣτα διαφορετικά.

Είναι ένας πόλεμος αλλιώτικος διαφορετικός που για να νικήσει ο άνθρωπος πρέπει να κάνει χρήση μόνο τα όπλα που του προτείνει και του χορηγεί ο ΘεόςΈνας πόλεμος εναντίον στα πνεύματα τα εν τοις επουρανίοις (Εφεσστ' 12). Εναντίον στους κοσμοκράτορας του σκότους που για να νικηθούν πρέπει να γίνει η χρήση των κατάλληλων όπλων και της κατάλληλης τακτικήςΔεν είναι σαρκικά όπλα γιατί ο πόλεμος δεν είναι εναντίον σε σάρκα και αίμα, αλλά τα όπλα μας είναι δυνατά συν ΘεώΈχουν δύναμη πνευματική γιατί πολεμούν λογισμούς και γνώσεις που οδηγούν τον άνθρωπο σε ανυπακοή προς τον Θεό στην ύψωση και στην ανθρώπινη έπαρση.

Δεν μπορεί να νικηθεί το κακό παρά μόνο με το αγαθό (Ρωμιβ' 19-21). Αυτή ήτανείναι και θα είναι η τακτική του πνευματικού πολέμουΣτο κατά Ματθαίον ευαγγέλιο (ε' 20-48) ο Λόγος του Θεού αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο άνθρωπος μπορεί να νικήσει τους εχθρούς του και τον ίδιο του τον εαυτό και να σταθεί νικητής.

Μόνος του ο άνθρωπος χωρίς την βοήθεια που του παρέχει ο Λόγος του Θεού δεν θα μπορέσει ποτέ να σταθεί νικητής στον πόλεμο αυτόν (Ιωανιε' 1-7).

Αυτό λοιπόν το φορτίο το οποίο βάλει ο Θεός με τον Λόγο Του στον άνθρωποείναι φορτίο καλό και ο Χριστός είναι δίπλα μας έτοιμος -βοήθεια ετοιμοτάτη (Ματθια' 29-30) - για να μας χαρίσει την νίκη (Αποκαλγ' 21).

Ο ψαλμωδός μας συμβουλεύει το φορτίο μας όταν κουραζόμαστε να το ρίχνουμε στις πλάτες Εκείνου για να μας ανακουφίζει ώστε να μη σαλευτούμε από την θέση που μας έχει βάλει Εκείνος στους ουρανούς (Ψαλμνε' 22).

Ο άνθρωπος γίνεται νικητής δια του Χριστού.

Επάνω στον σταυρό του Γολγοθά ο Χριστός νίκησε τον διάβολο.Η ζωή επικράτησε του θανάτου.

Νικητής ο Χριστός.

Ηττημένος ο διάβολος (Εβρβ' 14)

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση