Η απογραφή που διατάχθηκε από τον καίσαρα Αύγουστο, ήταν η αιτία της πληρότητας στα καταλύματα της Βηθλεέμ.
Εκεί τις ημέρες εκείνες βρέθηκε και η Μαριάμ. Μία νεαρά παρθένος που όμως ήταν έγκυος και μάλιστα είχαν πληρωθεί οι ημέρες για να γεννήσει. Τόπος δεν υπήρχε εν τω καταλύματι μας λέγει ο Λουκάς (κεφ. β εδ.7),για τον λόγο αυτόν και η Μαριάμ εσπαργάνωσε τον γιό της τον πρωτότοκο και τον ξάπλωσε μέσα σε μία φάτνη. Έτσι μας εξιστορεί ο Λουκάς την γέννηση του Χριστού. 
Ο Θεός έγινε άνθρωπος, γεννήθηκε όμοιος με εμάς, για να γίνουμε εμείς όμοιοι με Αυτόν. Κατέβηκε στη γη, για να μπορέσουμε εμείς να ανεβούμε στον Ουρανό. Έζησε μέσα στην σάρκα, για να ζήσουμε εμείς μέσα στο Πνεύμα. Έγινε φτωχός Εκείνος, για να πλουτίσουμε εμείς. Σταυρώθηκε και πέθανε Εκείνος, για να ζήσουμε εμείς αιώνια. Δεν μπορούσαμε εμείς να πλησιάσουμε τον Θεό-λόγω των αμαρτιών μας-γι αυτό μας πλησίασε Εκείνος μέσα από τον Χριστό, για να γνωρίσουμε τον χαρακτήρα Του και την αγάπη που έχει για τον άνθρωπο που μετανοεί.
Η λύση στο πρόβλημα του ανθρώπινου ξεπεσμού, ήλθε, εμφανίστηκε, δόθηκε δια του Χριστού. Ο Ησαΐας (κεφ. θ εδ.6,7) πολλά χρόνια πριν γεννηθεί ο Χριστός, προφητεύει, ότι μέσα από ένα παιδίο που θα γεννηθεί, που θα μας δοθεί δώρο από τον Θεό, ο ίδιος ο Θεός θα φανερώσει την εξουσία Του, τα θαυμάσιά Του, την διδασκαλία Του, την ύπαρξή Του, την πατρική Του αγάπη και θα θεμελιώσει την ειρήνη και την δικαιοσύνη ανάμεσα στον Ίδιο και στον μετανοημένο αμαρτωλό άνθρωπο.
Ο Ουρανός χαίρεται για το γεγονός, οι άγγελοι επί ποδός, μεγάλη κινητοποίηση στον Ουρανό, για την γέννηση του σωτήρα Χριστού επί της γης. Ο Σωτήρας ήλθε ανάμεσα στους δικούς του, όμως εκείνοι δεν τον δέχτηκαν (Ιωανν.α-11),δεν τον ήθελαν. Ξένος ένοιωσε ανάμεσα σ αυτούς που αγάπησε. Σε όλη του τη ζωή δεν είχε¨ που την κεφαλή κλίναι¨(Ματθ.η-20).
Τότε οι θρησκευόμενοι της εποχής εκείνης τον απέρριψαν (Ματθ.κζ-22),τον εξουθένησαν (Λουκ.ις-14),τον βλασφήμησαν (Ματθ.ιβ-24 και Ιωάνν.ζ-20),τον καταδίωξαν (Λουκ.ια-54),δεν τον ήθελαν στη ζωή τους.
Εμείς σήμερα θέλουμε τον Χριστό μέσα στη ζωή μας;-θέλουμε οι άνθρωποι να βλέπουνε επάνω μας τον Χριστό;- η θέλουμε τον Χριστό έξω από την ζωή μας;-να μη έχει καμία συμμετοχή στον τρόπο που ζούμε, που συμπεριφερόμαστε, που μιλάμε, που ντυνόμαστε, που σκεπτόμαστε;
Υπάρχει χώρος στο κατάλυμά μας; στο σώμα μας; στη καρδιά μας; στη σκέψη μας; Μήπως είμαστε και εμείς σε πληρότητα από μέριμνες, βιωτικά, ηδονές, πλουτισμό, κακίες, έριδες, εκδίκηση, μνησικακία, αδιαφορία, συμφέροντα, πλεονεξία, αλαζονεία και τόσα άλλα; Αν ναι, τότε δεν υπάρχει και πάλι τόπος να γεννηθεί ο Χριστός και σ εμάς.
Μπορεί να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα, όμως χωρίς Χριστό, πια η ωφέλεια; Το αποτέλεσμα θα είναι, να μη έχουμε την ειρήνη του Θεού μέσα στις καρδιές μας, να μη γνωρίσουμε την αληθινή Του αγάπη, και η επιθυμία μας να συνεχίζει να είναι, πώς να κερδίσουμε τον κόσμο, χωρίς να ενδιαφερόμαστε για την ψυχή μας (Ματθ.ις-26).
Ο Χριστός χτυπά την πόρτα της καρδιάς μας, για να του ανοίξουμε, να τον δεχτούμε, και Εκείνος έχει την δύναμη και την εξουσία, να μας αλλάξει, να μας κάνει νέα κτίσματα, να μας μεταμορφώσει, να γεμίσει την ζωή μας αγάπη, χαρά, ειρήνη, ησυχία, ελπίδα, πίστη, ευλογία-που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη αυτές τις ημέρες.
Ας πάρουμε μία Καινή Διαθήκη, ας την διαβάζουμε με προσοχή και προσευχόμενοι, και θα δούμε τον Χριστό να γεννιέται και να μεγαλώνει μέσα στις καρδιές μας.
Ευτυχισμένα Χριστούγεννα μαζί με τον Χριστό.

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 100 20140504
selidodiktes 035 20140504
selidodiktes 016 20140504
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση