Μια ακόμη περίοδος Καρναβαλιού ξεκινάει στην πόλη μας. Για μας τους Χριστιανούς (που ισχυριζόμαστε ότι αγαπάμε το Θεό), προκύπτουν μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα-διλλήματα:
 • Να συμμετέχουμε σ’ αυτή τη «γιορτή» ή να απέχουμε;
 • Να φορέσουμε μια μάσκα του ψεύδους ή να ζήσουμε στην αλήθεια χωρίς προσωπεία; 
 • Να ακολουθήσουμε θυσίες στα είδωλα ή ν’ ακολουθήσουμε το Χριστό που θυσιάστηκε για μας;
Αγαπητοί, πολλά πράγματα στη ζωή μας τα κάνουμε, χωρίς να ξέρουμε γιατί τα κάνουμε. Καλόπιστα τις περισσότερες φορές, ακολουθούμε έθιμα και παραδόσεις που μας άφησαν οι παλαιότεροι, χωρίς να εξετάζουμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβονται πίσω από αυτά. Η Αγία Γραφή όμως μας λέει: «Ο λαός αφανίστηκε για έλλειψη γνώσης επειδή, εσύ απέρριψες τη γνώση, και εγώ απέρριψα εσένα.» (Ωσηέ 4:6)
Πολλές φορές πίσω από το πέπλο της λαϊκής παράδοσης και της νοούμενης σάτιρας, βρίσκονται θανάσιμες παγίδες. Τέτοια παγίδα είναι το καρναβάλι που διοργανώνεται κάθε χρόνο και στην πόλη μας και έχει πάρει πλέον ανησυχητικές διαστάσεις. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Ζήσης, (καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), χαρακτηρίζει πολύ σωστά το φαινόμενο αυτό «λοιμική νόσο», δηλαδή επιδημία.
Το να χαίρομαι μπορεί να χαρακτηριστεί νόσος; Βεβαίως αν αυτό με το οποίο χαίρομαι δεν είναι καλό. Σύμφωνα με τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο (+407) «Το να χαιρόμαστε με όλα δεν είναι καλό, επειδή …και ο μοιχός χαίρεται όταν καταστρέφει τον γάμο του πλησίον του… ας μη κοιτούμε λοιπόν το αν –κάποιος- χαίρεται, αλλά εάν για καλό πράγμα χαίρεται…» (Υπομν. στο Ματθ. κεφ.58).
Το βρίσκεις σωστό ένας Χριστιανός να συμμετέχει σε μια ειδωλολατρική γιορτή που έχει τις ρίζες της στα Σατουρνάλια (Κρόνια Όργια), στις Διονυσιακές λατρείες και στα Ελευσίνια μυστήρια που όλα προέρχονται από τις Βαβυλωνιακές λατρείες; Γνωρίζεις ότι Κάρνα σημαίνει εορτή συνυφασμένη με το Βάαλ, -Καρναβάαλ- το Θεό της ακολασίας και της κραιπάλης, στη λατρεία του οποίου γινόταν μέχρι και ανθρωποθυσίες;
Τι Χριστιανοί είναι αυτοί που στηρίζουν τέτοια ειδωλολατρικά έθιμα; Τι δουλειά έχει ο Ιησούς Χριστός και οι πιστοί με τα μεθύσια, τα πρόστυχα λόγια, τα πειράγματα και τα αστεία, τα φιλήδονα βλέμματα και τα μέθη;… «Μη ομοζυγείτε με τους απίστους επειδή, ποια συμμετοχή έχει η δικαιοσύνη με την ανομία; Και ποια κοινωνία έχει το φως προς το σκοτάδι; Και ποια συμφωνία έχει ο Χριστός με τον Βελίαλ; Ή ποια μερίδα έχει ο πιστός με τον άπιστο; Και πώς να συμβιβαστεί ο ναός του Θεού με τα είδωλα; …Γι’ αυτό, «βγείτε έξω από ανάμεσα τους και αποχωριστείτε», λέει ο Κύριος, «και μη αγγίξετε τίποτε ακάθαρτο» και «εγώ θα σας δεχθώ,» (Κοριν. Β 6:14-17)
Πόσο ευχαριστημένος νομίζεις ότι είναι ο Θεός όταν σε βλέπει ντυμένο μασκαρά; Πόσο σε τιμούν ως Χριστιανό οι αθυροστομίες και οι αισχρολογίες γύρω από τα καρναβάλια στο όνομα της λαϊκής παράδοσης; Μέχρι πότε θα συμβιβάζεσαι λέγοντας «Ε, δε βαριέσαι! Αφού όλοι πάνε γιατί όχι και εγώ;» «Αφού όλα τα παιδιά ντύνονται μασκαράδες γιατί όχι και το δικό μου;»
 
Πόσες αξίες και πόσα πιστεύω είσαι διατεθειμένος να θυσιάσεις στο όνομα του κέρδους και της διαφήμισης που έχει η πόλη από το καρναβάλι; Γιατί να μη γίνει γνωστή η πόλη μας από τον εθελοντισμό, την αλληλεγγύη, τη φροντίδα του ανήμπορου, τη μόρφωση, τον αθλητισμό; Υπάρχουν τόσα θαυμάσια πεδία που μπορούμε να δώσουμε την ενέργεια μας. Γιατί ν’ αφήσουμε το διάβολο να κυριαρχήσεις στη ζωή μας;
Τι λέτε, αρκούν τα φύλλα συκής να σκεπάσουν τη γύμνια μας, όταν από την Καθαρά Δευτέρα θα βγάλουμε τη μια μάσκα και θα φορέσουμε την άλλη, αυτή του Χριστιανού που μπαίνει στη μεγάλη νηστεία (ξηροφαγία) εν όψει του Πάσχα; Αυτό που κάνουμε δεν είναι υποκρισία;
Αγαπητοί, ο Θεός μας έπλασε σύμφωνα με την εικόνα Του. Τι είναι λοιπόν αυτό που σπρώχνει τον άνθρωπο να μασκαρευτεί, να αλλάξει την εικόνα που του έδωσε ο Θεός; Ποιος κρύβεται από πίσω; Ποιος είναι αυτός που θέλει να γελοιοποιήσει τον άνθρωπο; Δεν είναι άλλος από το διάβολο!
Ποια είναι η λύση; «να έλθουμε στην επίγνωση της αληθείας για να σωθούμε» (Τιμοθ. Α 2:4). Γι’ αυτό, ας ζητήσουμε το Θεό στη ζωή μας, «επειδή, με τέτοιον τρόπο αγάπησε ο Θεός τον κόσμο, ώστε έδωσε τον Υιό του τον μονογενή, για να μη χαθεί καθένας ο οποίος πιστεύει σ’ αυτόν, αλλά να έχει αιώνια ζωή» (Ιωάν. 3:14). Τώρα ο Χριστός μας καλεί να Τον ακολουθήσουμε, να καταδικάσουμε την αμαρτία, να μετανοήσουμε και να πάρουμε το Ευαγγέλιο ως οδηγό στη ζωή μας. Ν’ αφήσουμε τα λόγια του Θεού να μας οδηγήσουν σαν λυχνάρι που φέγγει μέσα στο σκοτάδι της εποχής μας. Έτσι θα ζήσουμε μια αγία, χαρούμενη και ευλογημένη ζωή εμείς και τα παιδιά μας, τώρα και στην αιωνιότητα μέσω του Ιησού Χριστού.
«Και δεν υπάρχει διαμέσου κανενός άλλου η σωτηρία επειδή, ούτε άλλο όνομα είναι δοσμένο κάτω από τον ουρανό ανάμεσα στους ανθρώπους, διαμέσου του οποίου πρέπει να σωθούμε» (Πράξεις 4:12)
 
Υ.Γ. Αγαπητοί, ΑΣ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ!!!

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 100 20140504
selidodiktes 035 20140504
selidodiktes 016 20140504
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση