Αυτά είναι τα λόγια του Πιλάτου απευθυνόμενος στους αρχιερείς και πρεσβυτέρους του Ισραήλ, καθώς και σε όλους τους εκεί παρευρισκομένους. Τους κάνει μία παρουσίαση, θέλοντας να τους προκαλέσει να τους ξυπνήσει την ανθρωπιά, την συμπόνια, το έλεος.

Κοίταξε αρχιερέα, πρεσβύτερε, εσύ που δέχεσαι χειροφιλήματα και ασπασμούς στις πλατείες στους δημόσιους χώρους και στις αγορές και αρέσκεσαι να κατέχεις τις πρώτες θέσεις στις δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις (Ματθ.κγ-6,7).

Κοίταξε εσύ που ίσως κατέχεις μία εξέχουσα θέση μέσα στην κοινωνία αυτή και τιμάσαι υπό των ανθρώπων.

Κοίταξε εσύ που έχεις απομακρυνθεί από το θέλημα του Θεού, που αδιαφορείς για το δίκαιο του άλλου, για το καλό του πλησίον σου και ασχολείσαι αποκλειστικά με τον εαυτό σου.

Κοίταξε εσύ που ευεργετήθηκες στη ζωή σου όταν δυσκολίες και ασθένειες σε επισκέφθηκαν και βοήθεια σου προσφέρθηκε άφθονη.

Κοιτάξτε όλοι εσείς!!!!! Μας φωνάζει ο Θεός σήμερα!!!

Ο Θεός θέλησε να μας κάνει ανθρώπους καθ΄ εικόνα και ομοίωση Αυτού. Να είμαστε καλοί, σπλαχνικοί, ελεήμονες,συμπαθείς,συγχωρητικοί,αγαθοποιοί,θεωρούντες αλλήλους υπερέχοντας, εξετάζοντες και το καλό του πλησίον μας, του αδελφού μας αλλά και του εχθρού μας. Ο Θεός ενώ ήμασταν εχθροί του, ως προς την διαγωγή μας, με τα έργα μας τα πονηρά, εθυσίασε τον Ιησού Χριστό για να μας δείξει την αγάπη Του (Ρωμαίους ε-8)(Εφεσ.β-4,5).

Κοιτάξτε όλοι εσείς που Εγώ θέλησα να σας κάνω όμοιους με Εμένα σε τι κατάσταση έχετε έλθει.

Κοιτάξτε το πρόσωπο αυτού του υιού του ανθρώπου και θα δείτε μέσα σας τι κατοικεί, τι υπάρχει, τι υπερέχει, τι υπηρετείτε.

Κοιτάξτε και αναγνωρίστε τις καρδιές σας, ελέγξτε τις συνειδήσεις σας, εξετάστε τους σκοπούς σας και τις επιθυμίες σας.

Ιδέτε που σας προόριζα και που καταλήξατε.

Ιδέτε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, το δικό σας πρόσωπο την δική σας κατάσταση. Εσείς έπρεπε να φέρετε την εικόνα Αυτού εξαιτίας των αμαρτιών και παραβάσεών σας ,εξαιτίας της απείθειας και της σαρκολατρείας.

Όμως Εκείνος πήρε την δική σας θέση και υπέστη όλη αυτή την ταλαιπωρία και τον εξευτελισμό. Ο Άγιος έγινε κατάρα για εσάς. Ο δικός σας ξεπεσμός δημιούργησε αυτό το θέαμα που τώρα βλέπετε στο πρόσωπο του Χριστού. Αυτό που επέφερε η ανυπακοή του Αδάμ επάνω στο πρόσωπο της γης, ο Χριστός το στεφανώθηκε (Γένεση γ-18-στέφανον εξ ΄ ακανθών) και το ενδύθηκε (Ησαΐας α-18-το πορφυρούν ιμάτιο των αμαρτιών μας)

΄Ιδε ο άνθρωπος!!!!!

Δεν είχε είδος, ουδέ κάλλος και είδομεν Αυτόν και δεν είχε ωραιότητα ώστε να επιθυμώμεν Αυτόν (Ησαΐας νγ-2).Αυτός ήτο κατατεθλιμμένος και βεβασανισμένος, αλλά δεν ήνοιξε το στόμα αυτού (Ησαΐας νγ-7). Εμείς οι κατ΄ όνομα άνθρωποι-ελλιπείς ανθρωπιάς και φόβου Θεού-φέραμε σε αυτή την επώδυνη κατάσταση τον  Ιησού Χριστό, τον αληθινό άνθρωπο- τον πλήρη ανθρωπιάς και φόβου Θεού. Αποκρουστικό το θέαμα…. αλλά ζωντανή μαρτυρία της δικής Του αγάπης και της δικής μας κακίας.

άνθρωπε, Του άξιζε;

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση