Τι ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών; (Λουκ. κδ-5)

Εξεύρω ότι Ιησούν το εσταυρωμένον ζητείτε (Ματθ.κη-5)
Ένα γκρούπ γυναικών, ενώ ήτο όρθρος βαθύς, ξεκίνησε με προορισμό τον τάφο του Ιησού Χριστού, φέρουσαι αρώματα τα οποία ετοίμασαν για το πληγωμένο νεκρό σώμα Του.
Όμως μία έκπληξη τους περιμένει. Ο λίθος αποκεκυλισμένος και το νεκρό σώμα του Ιησού Χριστού άφαντο. Αντ΄αυτού δε άγγελοι εμφανίζωνται και εξηγούν και ερμηνεύουν το γεγονός το οποίο  έφερε σε απορία τις γυναίκες εκείνες.
«Εξεύρω ότι Ιησούν τον εσταυρωμένον ζητείτε…., γιατί όμως ζητείτε τον ζώντα μετά των νεκρών;»
Αυτή ήταν η ερώτηση που έγινε στις γυναίκες και ήταν μία εύλογη ερώτηση και πνευματικώς φυσιολογική για τους αγγέλους, όχι όμως και για τις γυναίκες, όχι για τους ανθρώπους. Ο άνθρωπος γνωρίζει την φυσιολογική εξέλιξη ενός νεκρού σώματος, ενός πεθαμένου ανθρώπου, γι’ αυτό και ψάχνουν να το βρουν γι΄ αυτό και το αναζητούν μέσα στον τάφο που τοποθετήθηκε, γιατί εκεί έπρεπε να είναι εκεί έπρεπε να παραμένει.
Εκεί οδηγεί η ανθρώπινη γνώση και λογική.
Όμως η ανθρώπινη κρίση και λογική αδυνατεί πολλές φορές να ερμηνεύσει και να κατανοήσει τις πράξεις του Αγίου Πνεύματος, τις ενέργειες του Θεού και οδηγείται ο άνθρωπος σε μάταιες αναζητήσεις που οδηγούν στη ματαιότητα, στο ψεύδος, στον αδόκιμο νουν, μακριά από την αλήθεια από τον Θεό (Ρωμ.α-25/28).
Ο Ιησούς Χριστός είχε προαναγγείλει και τον θάνατό Του αλλά και την ανάστασή Του. Όμως δεν μπόρεσαν ούτε οι μαθητές του να το εννοήσουν και να το πιστέψουν. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και δεν θα συνέβαινε. Γι΄ αυτό και εξελίσσονται αυτές οι σκηνές έξω από τον τάφο του Χριστού.
Αυτά που ο Χριστός δίδαξε όταν ήταν στη γη, είναι αληθινά και πραγματώνονται στη ζωή του ανθρώπου που πιστεύει σ΄ Αυτόν και στους Λόγους Του.
Τα λόγια του Χριστού είναι Πνεύμα και Ζωή. Εκείνος είπε ότι είναι η Ανάσταση και η Ζωή και είναι αλήθεια. Είναι Αυτός που δίνει ζωή στον νεκρό από την αμαρτία άνθρωπο (Εφες.ε-14).Είναι το μέσον με το οποίο μας δικαιώνει ο Θεός, το μέσον εξιλέωσης του ανθρώπου (Ρωμ. γ 24/25).Είναι Αυτός που θα μετασχηματίσει το σώμα της ταπείνωσής μας (Φιλιπ.γ-21).Είναι Αυτός μέσω του οποίου ο Θεός, μας δίνει την νίκη και γινόμαστε νικητές του θανάτου (Κορ. Α ιε-57).
Ο Χριστός Ζει, αναστήθηκε από τους νεκρούς (Κορ. Α ιε 20/54) και τώρα περιμένουμε και εμείς την ανάσταση των νεκρών, την μεταμόρφωση των σωμάτων μας, περιμένουμε να φορέσουμε την εικόνα του επουρανίου, να ενδυθούμε την αφθαρσία και την αθανασία και να ζούμε πάντοτε μετά του Κυρίου.
Αυτός είναι ο προορισμός των πιστών, της εκκλησίας Του, του σώματος του Χριστού.
Η αρπαγή.
Όπως τώρα οι γυναίκες αυτές βρίσκονται σε απορία, έτσι θα βρεθούν και όλοι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Αλήθεια, στο Ευαγγέλιο του Χριστού και θα αναζητούν το σώμα του Χριστού. Όμως δεν θα υπάρχει, θα έχει αρπαχθεί εν νεφέλαις εις απάντηση του Κυρίου εις τον αέρα.
Την εποχή του Ελισσαιέ, όταν ο Θεός ανέλαβε τον Ηλία, πενήντα άντρες στάλθηκαν να αναζητήσουν για να βρούνε το σώμα του Ηλία. Όμως μάταια το αναζήτησαν. Ποτέ δεν το βρήκαν γιατί ο Θεός με ανεμοστρόβιλο ανέβασε στον ουρανό τον Ηλία και ο Ελισσαιέ είχε γίνει μάρτυρας του γεγονότος (Βασιλ. Β 11/18).
Ο Χριστός Ζει και καλεί τους ανθρώπους να τον πλησιάσουν, να Τον αναζητήσουν στη ζωή τους, για να τους ευλογήσει (Ησαΐας νε-6,Ματθ.ια-28).
Αυτή η αναζήτηση ωφελεί  τον άνθρωπο και τον οδηγεί σε έναν Χριστό ζωντανό.
Αναζήτησέ Τον και θα Τον βρεις!
Θα βρεις Την Αληθινή Ζωή!
Όταν Τον βρεις και Τον γνωρίσεις τότε θα καταλάβεις τι σημαίνει ζωή, τι σημαίνει να ζεις με τον Χριστό και θα απαλλαχθείς από μάταιες αναζητήσεις.
Τα Άγιο Πνεύμα ανοίγει τον νουν, την διάνοια και εννοεί ο άνθρωπος και καταλαβαίνει ότι οι ζωντανοί δεν έχουν θέση ανάμεσα στους νεκρούς. Η ζωή των πιστών είναι κεκρυμμένη μετά του Χριστού (Κολ.γ-3).Το πολίτευμα των Χριστιανών είναι εν ουρανοίς (Φιλιπ.γ-20).Οι σχέσεις που αναζητούν να δημιουργήσουν είναι σχέσεις πνευματικές με ανθρώπους ζωντανούς και αγίους (Κορ. Β ε-16).
Μάταιο και ανώφελο να θεωρεί και να πιστεύει ο άνθρωπος πως ο Χριστός είναι απών στη ζωή του και με ήσυχη συνείδηση να πλανάται μέσα στους μάταιους διαλογισμούς του και να οδηγείται σε μάταιες αναζητήσεις (Ιερεμ. δ 14&18).
Είναι ακόμη καιρός ευπρόσδεκτος!
Είναι ακόμη ημέρα επιστροφής και σωτηρίας! (Κορ.Β ς-2)
 

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση