Πριν λίγες μέρες αποχαιρετήσαμε το 2013 τον παλιό χρόνο και με χαρές γιορτές και ευχές υποδεχθήκαμε το 2014,τον νέο χρόνο.

Ενας χρόνος καινούριος και ο άνθρωπος χαίρεται και αρέσκεται να αποκτά νέα, καινούρια πράγματα, νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις, να επιτυγχάνει νέους στόχους και σκοπούς, να συμμετέχει σε νέα ευχάριστα γεγονότα και καταστάσεις.

Το νέο-αυτό που μόλις μέχρι χθες μας ήταν άγνωστο-αρχίζει να μας γίνεται γνωστό, γνώριμο, να μας φανερώνεται να απλώνεται σιγά σιγά μπροστά μας να μας πλησιάζει και εμείς να το αγγίζουμε να το ψηλαφίζουμε να το εννοούμε να το αντιλαμβανόμαστε και τέλος να συμπεραίνουμε αν ήταν καλό η κακό, ωφέλιμο η βλαβερό, ευχάριστο η δυσάρεστο.

2013 χρόνια έχουν περάσει στην Ιστορία της ανθρωπότητας από τον ερχομό του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στη γη σαν άνθρωπος. Κατά 2013 χρόνια έχει πλησιάσει ο δεύτερος ερχομός του Κυρίου μας Ιησού Χριστού στο μεσουράνημα για να παραλάβει την εκκλησία Του (Εβρ.θ-28) (Θεσσαλ. Α δ-17). Γνωρίζουμε από την Βίβλο και από την Ιστορία τα γεγονότα που έχουν εξελιχθεί όλα αυτά τα χρόνια στην ανθρωπότητα.

Το 2014 δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Είναι ο άγνωστος νέος χρόνος που σιγά σιγά, μέρα με την ημέρα θα ξεδιπλώνεται και εμείς θα τον γνωρίζουμε θα τον ζούμε θα συμμετέχουμε στο κύλισμά του. Εξελίξεις καταστάσεων (καλών η κακών), γεγονότα νέα (ευχάριστα η δυσάρεστα), προβλήματα, δυσκολίες και πάλι θα εμφανισθούν και θα καλεσθούμε να σταθούμε και να πάρουμε θέσεις. Ο απ.Παύλος μας προτρέπει να προσέχουμε ώστε να περπατούμε  ακριβώς μη ως άσοφοι αλλά ως σοφοί εξαγοραζόμενοι τον καιρό (Εφες.ε-15,16).

Ας εξαγοράσουμε το 2014.

Ας περπατήσωμε ευσχημόνως ως εν ημέρα διότι είναι πλησιεστέρα-κατά 2013 χρόνια-η σωτηρία παρ’ότε επιστεύσαμεν (Ρωμ.ιγ 11-14). Δίδαξον ημάς να μετρώμεν ούτω τας ημέρας ημών, ώστε να προσκολλώμεν τας καρδίας  ημών εις την σοφίαν (ψαλμ.90/12).

Ο πατέρας Θεός έκανε μία Νέα Διαθήκη με τον άνθρωπο και την εσφράγισε με το αίμα του Υιού Του για να είναι έγκυρη. Με τη Νέα αυτή Διαθήκη του Θεού ο άνθρωπος γίνεται Νέο κτίσμα γνωρίζει έναν Νέον κόσμο, τον πνευματικό τον ουράνιο. Ζει μία Νέα ζωή την πνευματική, μία ζωή χαράς και ειρήνης. Εχει όραμα στόχο και σκοπό τους Νέους ουρανούς και την Νέα γη όπου δικαιοσύνη κατοικεί (Πετρ.Β γ-13). Ο Νέος αυτός άνθρωπος γνωρίζει καθημερινώς μέσα από την Νέα (Καινή ) Διαθήκη ότι τα αρχαία παρήλθον, δεν έχουν πλέον στη ζωή του κυριαρχική εξουσία τα πάθη και οι κακές επιθυμίες (Κορ.Β ε-17).Ειναι Νέο κτίσμα.

Το Νέο αυτό έτος 2014 ας γίνει μία Νέα αφετηρία για Νέα κτίσματα για Νέα δημιουργία. Ο Δημιουργός Θεός μπορεί και θέλει να κάνει τον άνθρωπο να ζει μία Νέα ζωή, αναστάσιμη, γεμάτη αγάπη έλεος και δικαιοσύνη. Είναι καλό να αποκτήσουμε αυτή την Νέα εμπειρία γνωρίζοντας την Νέα Διαθήκη του Κυρίου και Σωτήρα Ιησού Χριστού. Αυτό είναι το καλό Νέο του Νέου  χρόνου 2014!!! (Τα άλλα ακολουθούν).

Ο Κύριος  να ευλογήσει το 2014.

Πρόσφατα media

CD "Ύμνοι Λάρισας"

Πρόσφατα στο photo gallery

selidodiktes 136 20180731
selidodiktes 135 20180731
selidodiktes 134 20180731
 • Ράδιο Οιχαλία
  Το χριστιανικό ραδιόφωνο της Θεσσαλίας και όλης της Ελλάδας στην υπηρεσία του ευαγγελίου. 106,2 FM
 • Χριστιανισμός
  Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έχει σαν στόχο να βοηθήσει στην αποστολή της εκκλησίας Ευαγγελισμός, Λατρεία, Διδασκαλία, Συμπόνια κσι Βοήθεια αδελφών
 • WordofGod
  Το Χριστιανικό Κανάλι.
 • Παιδική Γωνιά
  Μια όμορφη γωνιά για τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο! Με ιστορίες από την Αγία Γραφή, κουίζ, ζωγραφική και πολλά άλλα.
 • Χαρούμενη συνάντηση
  Η Χριστιανική παιδική εκπομπή! Μια ώρα ευλογίας για μικρούς και μεγάλους!
 • FACP TUBE
  Πλούσιο αρχείο Κυρηγμάτων, ομολογίες, Video Clips και Ύμνους.
 • EAEP TUBE
  24ωρη ροή τηλεοπτικού προγράμματος, καθώς και ζωντανές μεταδόσεις κηρυγμάτων.
 • Υμνολόγιο
  Υμνολόγια που χρησιμοποιούνται από όλες τις τοπικές εκκλησίες και συναθροίσεις
Λόγια Ζωής
Radio Player

Play Radio in Popup Window

Σύνδεση